لیدا حفاری، نائب رئییس کمیسیون حمل و نقل و ترانزیت و گمرک کانون زنان بازرگان تهران و مدیرعامل شرکت بر و بحر ایران هم با اشاره به مفید و موثر بودن خدمات‌آنلاین سازمان تأمین اجتماعی به آتیه‌آنلاین می‌گوید: سیستماتیک‌شدن اغلب خدمات سازمان تأمین اجتماعی بسیار کمک چشمگیری به بیمه‌شدگان و کارفرمایان کرده است.

او اضافه می‌کند: خاطرم هست ۲۵ سال گذشته برای دسترسی به سوابق بیمه‌ای باید اسناد تمام شرکت‌هایی که در آنها سابقه کار داشتیم را جستجو می‌کردیم که به سابقه تلفیقی خود دست پیدا می‌کردیم اما الان این سازمان امکانی فراهم آورده که تنها با فشار یک دکمه، ریز سوابق را می‌توانیم خروجی بگیریم و دستاورد بزرگ الکترونیکی‌شدن خدمات در اغلب خدمات تأمین‌اجتماعی ساری و جاری است.

حفاری با اشاره به نقش حمایتی تأمین‌اجتماعی از کارگران و کارفرمایان می‌گوید: با این وصف اما انگار شکافی بین شعب بیمه‌ای مختلف تأمین اجتماعی وجود دارد که این مسأله برای شرکت‌های بیمه‌پرداز و کارفرمایان مشکلاتی ایجاد می‌کند.

او ادامه می‌دهد: دو سال پیش، مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان از حساب شرکت ما در یکی از بانک‌ها مسدود شد. پیگیر مسأله شدیم تأمین‌اجتماعی مدعی بود که شرکت ما حق بیمه کارکنان را در فلان سال‌ها پرداخت نکرده است و ما با ارائه مستندات و آدرس جدید این مساله را شفاف‌سازی کردیم که شرکت ماه در فلان سال‌ها در فلان شعبه دیگر بیمه‌پردازی داشته است و در سال‌های پس از آن تا کنون در شعبه دیگری لیست بیمه کارکنان را ارسال می‌کند. این موضوع به نظر می‌رسد ناشی از عملکرد جزیره‌ای شعب و یا شاید به‌روز نبودن سامانه‌های خدمات‌آنلاین این سازمان است.

این فعال حوزه حمل‌و نقل می‌گوید: خواسته شرکت‌های این حوزه از تأمین‌اجتماعی اعزام کارشناسان بیمه‌ای مختصص در حوزه حمل‌ونقل بین‌المللی است. زمانی کارشناس بیمه بداند که شرکت نحوه پرداخت و دریافت خدماتش به چه شکلی است، از چه سازمان‌هایی خدمات دریافت می‌کند، یا اپراتور بندر و نحوه ورود و خروج کشتی‌ها چگونه هست، چه هزینه‌هایی دلاری و چه هزینه‌هایی ریالی است، در این صورت گفت‌وگو و تعامل بین شرکت‌ها و تأمین اجتماعی به درستی شکل می‌گیرد و این مسأله به وجود نمی‌آید که کارشناس بیمه تنها گردش و مانده حساب مالی را ملاک قرار دهد. در حالی که شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی تنها خدمات می‌فروشند و به نوعی شرکت‌های خدمات‌رسان به شمار می‌آیند.